søndag 18. oktober 2009

Foreldres holdninger til barns drikkevaner

 

Sitter og leser igjennom facebook på morgenkvisten. Så leser jeg at ei jente som er knapt 14 år har vært på sykehuset pga grunn at hun drakk for mye i går. Flott at det gikk bra, Jeg er ikke blåøyd og vet at ungdom drikker. Historien slutter ikke her. For det som var mest sjokkerende er at foreldrene kommenterer åpenlyst på facebook. At dem er stolt av henne og er glad for at dem husker at dem har vært unge selv. Hva lærer jenta og jevnaldrene av dette?

Foreldres holdninger til unges drikkevaner viser seg at mesteparten er mot at barn starter å drikke i ung alder. Om undersøkelsen er virkelighetsnær vet jeg ikke. Har selv oppdaget at foreldre sier noe i f.eks møter osv, mens det viser seg at dem har en helt annen holdning når det kommer til stykke.

Vil gjerne ha en liten debatt om at man bruker medier som facebook osv ved forbindelse med holdninger til alkohol, narkotika eller lovbrudd. Er dette fremtiden at man skal legge fram sitt privatliv så åpenlyst eller burde man tenke at enkelte kommentarer kan påvirke barn/unge i feil retning?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar