lørdag 19. desember 2009

Moder Jord’s kamp om livet

 

Klimamøtet i Danmark har gått helt over hodet på meg. Det har sittet toppledere fra rundt omkring som har hatt muligheten til å møtes i midten. Jobbet for å komme til en avtale som kan forandre klimautslippene og redde moder jord . Etter lange forhandlinger mellom 28 land kom dem fram til Copenhagen Accord avtalen. Som ikke har noen juridisk bindende avtale. Så er avtalen mer verdt enn det papiret avtalen er skrevet på?

Moder Jord har gitt oss vann, olje og muligheten til å dyrke mat. Som takk for vennlighet så holder vi på å ødelegge henne.  Hadde dette vært i forretningslivet. Da har  vi vært sparket for en dårlig jobb for lenge siden. Hun har flere “fagforeninger” som kjemper arbeidsavtalen. Men i steden for slåss/demostere for hennes rettigheter burde dem bruke tid og krefter på å få en avtale som fører til endringer. For klokken tikker og tiden går. Hvert sekund teller.

Så moder jord kjemper for livet, mens toppledere sover på jobben!Hvem tør å ta ansvar av topplederen? Ta det første steget og svelge noen kameler. I denne kampen må de være villig til å tape ansikt og gi noe tilbake. Dette bør ikke handle om hvilke land slipper ut mest og økonomisk ståhet. Dette bør være et samarbeid basert på tillit og ærlighet. Sammen er vi sterke, men hva vet jeg en landsens jente som er gla i morder jord

Tar noen stafettpinnen og kjemper sammen med meg? Slik at vi kan vekke noen folkevalgte til å ta ansvar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar