søndag 22. august 2010

Nok er Nok – nå må kiloene vekk

 

I dag våknet jeg til at vekta viste 20 kg (88,7) mer enn idealvekta. Når man måler 169 cm så er det alt for mye. Vekta har vært stabil i flere år selv om jeg har veiet for mye, men i sommer har vekta økt i superfart selv om jeg ikke har forandre noe. Kiloene er vel ikke det viktigste målet, men jeg vil ha tilbake formen min. Noe som er blitt viktigere etter jeg fikk komplikasjoner etter fysikalsk behandling. Jeg har en alvorlig grad av hofte dysplasi og har mange operasjoner bak meg. Nå begynner muskelaturen vise seinkomplikasjoner og kroppen begynner blir avhengig av daglig trening for holde krykkene i skapet. Jeg er ikke noe fan for slankekurer som pulver osv. Rask vektreduksjon løser ingenting for man skal ha et normalt liv etter kuren også.

 • Spise oftere – i dag spiser jeg for sjelden. 3 hovedmål og mellommål. Spise med 2-3 timers mellomrom for holde forbrenninga oppe.
 • erstatte cola med cola zero. Vet mange mener at man skal kutte brus helt ut, men for at man skal klare ting må man gå sakte til verks. Slik at faren for tilbakfall blir mindre
 • trene hver dag og ha variasjon i treningen. Målet mitt er å løpe skagerakmila i juli 2011. Det er 10 mnd til løpet. Så da håper jeg at jeg løper ca 20 kg lettere. Frem til da må jeg redusere vekten med 2 kg pr mnd noe som burde være et oppnåelig mål.

Årsaken til at jeg lager et blogginnlegg er at da blir lettere å gjennomføre når jeg har sagt det høyt ut. Kanskje det kan motivere flere som bli med på ferden

image

Slutter av med et dikt som er skrevet av Inger Hagerup. Det handler om mauren, men kan også brukes i andre sammenheng. Det viktigste er i livet er man er glad i seg selv uansett form.

Mauren

Liten? Jeg?
Langtifra.
Jeg er akkurat stor nok.
Fyller meg selv helt
på langs og på tvers
fra øverst til nederst.

Er du større enn deg selv kanskje?

4 kommentarer:

 1. Den der med å "Spise oftere" skjønner jeg ikke helt hvis man vil gå ned i vekt...
  Betegnelsen forbrenning brukes om prosessen der energi forbrennes av musklene når man trener, men også om stoffskiftet. Du snakker her om å holde stoffskiftet oppe ved å spise mere. Det er klart at stoffskiftet økes ved å spise da stoffskiftet i all hovedsak dreier seg om nyttiggjøring av næringsstoffer – hovedsakelig karbohydrater, proteiner og fett – til vevsbygging og energi.
  Men idet du øker stoffskiftet ved å spise, produserer kroppen jo nettopp det du prøver å unngå: Fett...
  Så hvorfor ikke la kroppen jobbe litt uten mat i maven, f.eks. ved å la være å spise den frokosten som likevel må tvinges ned, fordi man egentlig ikke er sulten...
  Jeg tror også det er bra at man føler litt på sulten og ikke kaster mat i munnen med en gang man føler sult...

  Dette var bare et lite innspill til den store oppgaven som venter deg... kanskje det ikke funker for deg, men dette har i hvert fall hjulpet meg...

  SvarSlett
 2. Tusen takk for svaret og tipsene. Jeg har ikke sukkersyke, men lignende symptomer. Så jeg kan ikke trene på tom mage. Jeg tvinger ikke i meg frokost. Tar det heller når jeg kommer på jobb. jeg har vel spist så lite at stoffskiftet er i "dvale" Eller jeg trur det i hvert fall ;-)
  Får prøve meg frem og skal notere rådene dine bak øret. Takker for innspillet ditt.

  SvarSlett
 3. Første uka er gjennomført og jeg er faktisk 3,5 kg nærmere målet. I dag viste vekta 85,2.
  Kutte ut colaen var egentlig ikke noe problem, men savner det. Kosten har bestått av grønnsaker, frukt, bær,egg, fisk og kjøtt. Holdt meg helt unna kornprodukter for en uke, men i morgen blir det havregrynsgrøt igjen ;-)
  I går ble det litt utenom programmet for da var jeg i 50 årslag. Litt kos må man ha.
  Har dessverre ikke rukket å trene hver dag, men det må på plass. Flott start på kampen mot kiloene ;-)

  SvarSlett
 4. Ferdig med uke 2 og 5 kilo nærmere målet på tross at jeg falt for fristelsen noen ganger. Viktig å ikke miste fokus og gi opp. Klar for neste delmål som er å se komme under 80 kilo og øke treningsøktene.
  Dette går bra :-))

  SvarSlett