onsdag 9. mars 2011

Vår rengjøring i naturen!

 

I dag er det lite som minner om vår. Snø faller ned fra himmelen. Har vel glemt at de skal skifte ham og komme som regn i Mars. Snøflakene burde vel ha lært seg å lese kalenderen etter så mange år. Men når jeg tenker meg etter så skjønner jeg kanskje at det kan virke forvirrende. Astronomiske årstider og årstider i metrologien er jo ikke en gang enig når våren starter.

image

Meteorologisk sett regnes våren for en periode med gjennomsnitttemperatur på 0-10 grader, men den meteorologiske våren starter 1. mars i Norge. Men Norge er et langt land, og det er store lokale variasjoner med hensyn til temperaturer både før og etter denne datoen.

I astronomisk tidsregning begynner våren ca. 5. februar, og varer til ca. 6. mai. Midt mellom disse datoene har vi vårjevndøgn (ca. 21. mars). Dette er gjeldende på den nordlige halvkule.

Vårjevndøgn er ca. 21. mars og da er det offisielt vår, uavhengig av vær og temperatur. Vårjevndøgn betyr at dag og natt er like lange. Fra denne dagen er solen mer oppe enn den er nede, og sommeren nærmer seg med

Mens vi venter på at snøen smelter og graset gror. Husk at våren må ha sin egen vår rengjøring før det er igjen vekke naturen til liv.

Jippi det er vår i luften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar