søndag 24. april 2011

Fortidens Skygge – Karoline nr 8 Aud Midtsund

Karoline arbeider for å bedre livet til sognets fattige, men det skaper splid i hjemmet. Torstein mener hennes plass er hos ham og barna, men Karoline står på sitt. Det får uante følger for familien på Furulund.
Elsa ønsker desperat å legge fortiden bak seg - og ender opp med å gjøre noe utilgivelig som skader dem hun elsker.

"Er det Askepott som er på ferde her, Elsa? Fryser du? Eller brenner du opp julepresangen du har kjøpt til meg?" Jens grep fatt i armene hennes. Elsa ynket seg. "Det er best vi går opp, så du kan fortelle meg om dine hemmeligheter."

 

image

 

Fortidens skygge sier mye, men samtidig gir den en undring på hvorden fortiden kan påvirke fremtiden. Viktig at man ser fremover men noen ganger så kommer fortiden inn i  nåtiden og skaper bølger. Karoline blir ikke kvitt skyggenfølelsen at Jens har en finger med alt som rører seg men noen ganger utvikler seg ting til en artig og overraskende vri. Viktig å ikke dømme alle uten og vite hva som ligger bak.

Det er ingen hemmelighet at Karoline har et varmt hjerte og kjemper for rettferdighet. Hisser seg fort opp men roer seg ofte fort ned. Oppdager at fattige har en hard hverdag og fattigvesnet ikke helt følger opp etter hennes mening. Litt historisk input når forkjemperen for kvinnesak og likestilling Gina Krogh får en sterk påvirkning i hverdagen til Karoline og Torstein. Hvordan det setter spor I hverdagen det finner du ut ved å lese hele boken Smile som du kan bestille  her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar