onsdag 1. juni 2011

Sett av tid til Skansespillet 2011

Er du glad i historiske spill? Da ville jeg tatt meg en tur til Blaker Skanse 23.24. eller 25. Juni 2011 for se på Skansespillet. Jeg og en flott gjeng legger våres hjerter i dette spillet sammen med flott regi. Det blir som å åpne et kinderegg. Man får minst tre ting på en gang som latter, spenning og noen tårer kan lure seg frem  Du vil ikke angre. Kommer du? Det gjør garantert jeg SmileHer kan dere bestille billetter www.skansespillet.no.

 

image

Skansespillet er et historisk utendørs spill, som foregår på Blaker Skanse i Sørum Kommune. Spillet tar for seg historien fra 1683 og fram til i dag, med hovedvekt på hendelsene fra 1718 og 1808, altså vår del av krigen mot svenskene.

 

Men her er det ikke bare krigshistorie! Her er det mye sang og dans, fest og dagligliv. Her oppleves kjærlighetsscener og slåsskamper, kanonangrep fra Carl XIIs soldater og skillingsviser om sult og nød, smerte og død. Her er frodig folkeliv med dans og nevetak, fulle ølseidler og rungende drikkeviser. Her er bitre oppgjør og triste skjebner, for ikke å snakke om morsomme opptrinn, som får latteren til å runge mellom vollene. Stram eksersis og beinhard våpentrening, kavalleri-angrep med gjallende horn og svingende sabler hører naturlig med på en militær festning. Beseirede svenske soldater går spissrotgang mellom jublende soldater, her er det St.Hans-fest og folkedans, gapestokk og offentlige avstraffelser, kranglete kommandanter, frodige madammer og innfule, liderlige og udugelige feltskjærere, datidens militærleger. Alt dette rammet inn av nydelig ny og gammel musikk, komponert og hentet fram fra glemselen av Magnar Osland. Spillet er skrevet at Håkon Qviller. Regi 2011 av Mari Mehus og Henrik B. Larsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar