onsdag 19. august 2009

Har redselen for svineinfluensa blitt skapt av media?

Har fulgt med på nyhetene i det siste og det skrives så blekket spruter når det gjelder svineinfluensa. Er den virkelig så farlig eller har media skapt den redselen. Skolestarten har blitt preget av svineinfluensa. Barna kom hjem i dag med 2 sider med tettskrevet informasjon om forhåndsregler m.m. Det var mer info om det temaet enn andre viktige skoleting.

Hvor mange vet egentlig forskjellen mellom influensa og forkjølelse? Er det ikke lettere å si at man har influensa for det høres bedre ut! Så hvor mange som blir smittet får man vel aldri 100 % oversikt over. Siden mange av legekontorene stiller diagnose over telefon.

Forkjølelse er en mild virussykdom som rammer oftes øvre deler av luftveien, varer ca en uke og man blir syk oftes på høst og vinter. Den kan komme alene eller sammen med andre sykdommer som f.eks. influensa.

Influensa er en hardere virussykdom med høy feber, hodepine, ømme muskler og ledd, trøtt og slapp, rennende nese, tørr hoste er noen symtomene. Den slår oftes deg ut på noen få timer og man kan være slapp og trøtt i flere uker etterpå. Det finnes 3 typer influensavirus A, B og C. A er det hardeste formen, og dukker oftes opp i epidemer sånn ca annen hvert til tredje år. Svineinfluensa tilhører influensa A.

Siden influensa A kommer så ofte hva er det med denne influensa som gjør det så at det blir mere hauset opp enn vanlig. Er det pga navnet?

Myndighetene har gått til innkjøp av 9.4 mill vaksinedoser med en prislapp til 640 mill. Hvor mange kommer egentlig til å ta vaksinen? Ligger det grundig nok analyse bak kjøpet ellet har dem kaste penger ut av vinduet? Personlig vil jeg ikke la meg og barna vaksinert pga at den ikke er blitt testet ut ordentlig og at jeg mener at den ikke er mer farlig enn andre influensasykdommer. Forstår samtidig at de som er i risikoen vurdere å vaksinere seg.

Så mann i gata eller politikere er dette blitt gjort større pga av media eller er det en mer farlige epedemi vi er på vei inni? Håper på kommentarer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar