lørdag 2. januar 2010

Jaget etter lykke

 

Samfunnet er mer og mer blitt basert på at man skal finne lykken. Folk går ofte i den fellen at bare jeg får den kjolen, bilen, drømmejobben, huset osv. Først da blir jeg lykkelig. Er dagens mennesker så opptatt av det matrielle? Slik at de ikke ser at lykke er ikke basert på hvor mange ting man har. Klart man må ha til smør på brødet. La ikke selve jaget blir en besettelse slik at dem mister seg selv eller familien på veien. Små opplevelser som kan være gullverdt. For de kommer oftes og kan vise seg til å bli en stor opplevelse og minne. Hele livet består av å ta små og store valg. Til stadighet kommer man til veikryss i livet hvor man må velge rett vei. Ikke enkelt når man ikke kan se hva som er i enden. Noen ganger må man ta sjansen og stole på magefølelsen. Jeg har  i det siste og lurt på om man er  lykkelig alene eller man må være to for klare å finne hverdagslykken. Særlig høytider er fokusert på at man har en partner. Tenk på alle julesanger. Hvor mange er skrevet om man er lykkelig alene i julen?

Mye av svaret om man er lykkelig eller ikke, ligger  i om man trives i sitt eget selskap og er glad i seg selv. Sin egen selvfølelse gjenspeiles hvilke valg man tar i livet. Viktig å jobbe med det før man kan være en god venn eller kjæreste. Personlig får jeg så mye igjen av å få andre glade Høres kanskje banalt ut, men prøv det selv.  Så skjønner dere hva jeg mener. Får ofte høre at jeg er tøff som er alenemor. Det handler ikke om man er tøff eller ikke. Noen ganger går hverandres veikryss i forskjellige retninger. Så da må man gjøre det beste ut av situasjonen og ikke falle inn i fristelsen til å bli bitter på dem som man har rundt seg. Jeg er singel og alenemor, men ikke ensom. Klart jeg vil dele livet mitt med en annen, men ikke påbekostning av meg selv. Så slutt på letinga etter den perfekte mann. Er han heldig så finner han meg ved å se etter smilet mitt.

Ingrid Hagerup har beskrevet det så flott hva lykke er:

Hva lykke er?
- Gå på en gressgrodd setervei
i tynne, tynne sommerklær,
klø sine ferske myggestikk
med doven ettertenksomhet
og være ung og meget rik
på uopplevet kjærlighet.
Å få et florlett spindelvev
som kjærtegn over munn og kinn
og tenke litt på vær og vind.
Be prestekravene om råd
og kanskje ja - og kanskje nei -
han elsker - elsker ikke meg.
Men ennå ikke kjenne deg.

Bruk starten av 2010 og reflektere hva lykke er for deg. Del dem gjerne med meg c”,)

4 kommentarer:

 1. Kjempeviktig poeng!
  Jeg er veldig opptatt av hva lykke er. Lykke kan ikke kjøpes for penger, og jeg blir ikke mer lykkelig om jeg kjøper meg noe nytt. Kanskje jeg kan blir glad og fornøyd av ting jeg trenger, men ikke Lykelig, iallefall ikke det JEG forstår med lykke... Det jeg jobber med, og videreutdanner meg til å jobbe mer med, nemlig å jobbe med innvandrere/flyktninger, har også gjort at jeg ser anderledes på "lykke". Har blogget litt om det jeg også... http://jorunas.blogspot.com/2009/10/lykke-er-noe-du-kan-bestemme-deg-for-i.html , http://jorunas.blogspot.com/2009/08/drmmene-til-fattige-og-rike.html ,http://jorunas.blogspot.com/2009/12/med-nske-om-en-god-jul-for-alle.html Flott du setter fokus på det!
  Take care!

  SvarSlett
 2. Så flott skrevet! Nå fikk nok mange noe å tenke på :-)

  SvarSlett
 3. Du er bare helt utrolig nydelig person. Positiv, varm, oppegående og inkluderende. Takk for at du deler tankene med "meg".

  SvarSlett
 4. Tusen takk for at dere liker at jeg fokus på lykke. Flesteparten har nedturer, men da er det enda mer viktig å tenke på hva som gjør deg lykkelig.
  Klemmer

  SvarSlett