onsdag 10. februar 2010

Lommepenger til “flinke” elever?

 

Saltdalen vgs vil belønne elever med lite fravær. Jeg hadde aldri trodd at et slikt tiltak skulle vekke sånn oppmerksomhet, sier rektoren som måtte ut og forsvare elevrådsstyret sin kampanjeide både i radio og TV i går 

Skal man gå så langt at man må innføre “lommepenger” til pliktoppfyllende elever! Dette kommer til å øke risikoen til mobbing og at de som er mye syke kommer til å føle seg utenfor. Hva med når nyhetens interesse har lagt seg. Må det mere penger til for holde dem på skolen?

Hva med tilltak slik at man øker trivselen. En skole hadde ansatt en som skulle følge opp elever som hadde problemer med å stå opp til rett tid. Det ble bl.a. innført at dem ringte eller sendte sms for vekke dem. Noe som hjalp, men pga av økonomien i kommunene ble stillingen tatt bort. Sørumsand vgs har hatt suksess med å ta opp kampen med redusere fraværet. Rektor Kjell Hermann startet sier at dem gikk tettere på elevene og jobbet frem mottoet “Vi får det til”  Denne kampanjen startet for 3 år siden. Første året sluttet 39, så 30 og i år kun 15. Så det nytter å gjøre noe uten å belønne med penger. At flere får gjennomført utdanningen er nok belønning og invistering i fremtiden. Tettere kontakt mellom lærere og elever. Rektor må bli mer synlig slik at elevene føler seg trygg til å komme komme når man har noe på hjertet.

Så det er ingen grunn til å finne opp hjulet gang på gang. Lær av hverandre og øk samarbeid med skolene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar