mandag 6. september 2010

Er terskelen til mobbing blitt kortere via sosiale medier?

 

Noen tastetrykk og vips så kan man sende melding, opprette en hatgruppe eller blogge. Det virker kanskje ufarlig når man bare har bokstaver på skjermen og ikke ser den personen man skriver om. Kanskje man ikke mente det så bokstavlig, men ord sårer. De som mobber gjør ting som de kan angre på resten av livet. Ord og bilder kan forandre livet til barn og voksne til som blir mobbet. Setter spor som ingen kan viske bort. Kanskje det var i utgangspunktet en spøk, men husk at vi oppfatter ting veldig forskjellig når det står skrevet. Det spørs på hva mottakeren har opplevd, sans for humor eller evnen til å lese mellom linjene.

Flere varsler om nettblogging og sakene til konfliktrådet øker i omfang. Hva skal man gjøre for å stanse utviklingen?

Jeg har ikke fasitsvaret, men vi må våkne NÅ. Alt for mange har blitt såret. Foreldre og skole må på banen. Arbeidsplasser må øke fokus på at det finnes mobbing. Vi kan ikke vinne kampen en for en, men vi kan vinne den hvis vi går samme. Tør å sette ord på dette.

MGPJr vinneren lagde en sang som han håper at kan stoppe mobbingen. Kanskje det virker banalt, men han snur ikke ryggen til problemet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar