fredag 5. november 2010

Hvorfor er det som innmari vanskelig å ha et edru forhold til alkohol på barneferier!

 

Hva er det med higet etter alkohol og festing? Slik at voksne folk drikker seg sanseløs på ferieturer. Slik at barn må tre støttende til når foreldre er for fulle. Sydenferier som burde være fylt med minner med sol, bading, latter og lek. Ikke tårer og vonde minner.

Har selv vært på sydenturer og sett barn blitt overlatt til seg selv mens voksne er mer opptatt av alkoholens gleder enn å passe sine barn. Kan fortelle om en episode hvor jeg måtte redde en handikappet gutt fra drukningsdøden for moren satt ved stranden helt uoppmerksom. Hun var fyllesjuk og hadde nok med seg selv. Dette er en av flere historier som jeg personlig har sett. Hva gjør reiseselskapene når de får klage fra andre? Gir de beskjed videre eller rydder de opp I stillhet. I redsel for at de skal miste kunder.

Stadig flere må ha fyllehjelp i følge Sjømannskirken. All ære til Sjømannskirka som trår hjelpende til  når foreldre svikter. Men hva skjer etter de har stablet de på beina og familien drar hjem til Norge. Blir de barna et sårt minne som dukker opp på netthinnene nå og da. Det burde være en nedsatt gruppe fra barnevernet som stod klar for hele familien når de kom hjem fra ferien. Ikke for å ta barna fra foreldrene for det løser ingenting i lange løp, men for gjøre noe at det ikke skjer igjen. Når Sjømannskirka måtte hjelpe 7000 nordmenn I fjor så er det nok toppen av isfjellet av barn som opplever frykt ved at foreldre drikker.

Nekter ikke folk å feste og drikke I syden, men drar på ferie uten barn hvis det er så innmari vanskelig å holde seg edru.

4 kommentarer:

 1. Vi får bøter og fengsel for å kjøre bil med promille. Men å ødelegge egne barns oppvekst i alkoholrus er ikke straffbart. Folk må gjerne nyte alkohol der alkohol kan nytes UTEN at barneOMSORG er inne i bildet. Anbefaler alle å lese boken "Flodhesten i dagligstuen" av Tommy Helsten. Burde vært obligatorisk lesning for foreldre under svangerskapet!
  Takk for fin bloggpost.

  SvarSlett
 2. Bra innlegg. Jeg drikker jo ytterst sjelden alkohol selv, og hver gang jeg er i syden får jeg sjokk! Det er så mange rare mennesker som heller foretrekker sene kvelder med god mat og vin, enn herlige morgenen i god form og frokost i soloppgang på terrassen m ungene. Mange mennesker tar ytterst rare valg!!

  SvarSlett
 3. Tusen takk. Festing og barn hører ikke sammen. Enig at mange tar rare valg og sårer de som burde stå nærmest. Jeg har ikke lest boka av Tommy Helsten. Skal ta meg tid til det en gang.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett