fredag 15. oktober 2010

Mobbing i hjemmet er det et ikke-tema?

 

Det er mye snakk om mobbing på skole og jobb, men hva med mobbing som foregår innenfor  husets fire vegger. De siste tiårene har familiestrukturen endret seg og det gir jo enkelte utfordringer. Derfor blir det viktigere å sette søkelyset mot familie og mobbing i hjemmet. Er mobbing en dagligdags opplevelse i hjemme, så er det store muligheter for at man tar med de erfaringene med i hverdagen. Mobbing setter ikke fysiske spor som vold gjør, men det kan føre til fysiske problemer over lengre tid. Det er vanskelig å se at man har psykiske sår, men det kan smerte like mye eller mer enn vold. Fysisk eller psykisk! Det kan ikke settes mot hverandre og si hva som er verst, men ingen fortjener å oppleve det.

Så gå i dere selv og tenk noen ganger før man slenger ut ord. Bruk et sekund på om mottakeren kan bli såret av det.
Vis hensyn til hverandre, enten man er besteforeldre, foreldre, steforeldre, søsken eller stesøsken. Alle har rett til å bli sett, hørt og respektert.

Dagens utfordring er å gi rosende ord! Høres kanskje lett ut men det er ofte lettere å si kritisere. Prøv med deg selv. Si 3 positive ting om deg selv! Skriv de gjerne her I bloggen!

2 kommentarer:

  1. Fin blogg du har.
    Se innom disse:
    http://mobbing2.blogspot.com
    http://aspergersyndrom1.blogspot.com

    SvarSlett