mandag 21. februar 2011

Bokanmeldelse av Fjellroser

Laila Brenden, som tidligere har skrevet serien Hannah, utgir en ny historisk serie med navnet Fjellroser i 2011. Så I helgen leste jeg “Søstre for livet” som er den første boken i Laila Brenden nye serie Fjellroser. Den handler om søstrene Anne og Rise som nettopp har fulgt moren sin til graven. Hjemme på den lille fjellgården Knatten sitter søstrene i god tru at foreldrene eide Knatten.

“Dere har godt med mat, ser jeg? Storbonden tørker seg om munnen emd jakkeermet. – Det gleder meg. Så er det ikke farlig med dere i vinter. – Vi klarer oss fint, svarte Rise kjapt. – Her har vi alt vi trenger. – Hm, ja. Det er synd dere ikke får bli her. “ Sitet fra boken.

De havner tilslutt på gården mot falske lovnader fordi storbonden har sin egen agenda. Der møter de motstand bl.a. fra kona, tjenestefolket, men opplever gryende forelskelse. Laila Brenden skriver slik at man får straks medfølelse for søstrene, får lyst til sparke noen på leggen osv. Sitter her og venter spent på neste bok som kommer 21, Mars. Så anbefaler at dere kjøper boken, finner gostolen, pledd og varm drikke. Lar dere synke inn i hverdagen til Anne og Rise.


Første bok er i salg fra 21. februar 2011. Les mere her om serien

image

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar