tirsdag 8. desember 2009

Opplever folk drikkepress?

 

I min hverdag så er det ikke problematisk at jeg drikker svært sjelden ved festlige anledninger. Men med en gang jeg er på fest med folk jeg ikke kjenner så må jeg forklare meg. Hvorfor jeg ikke drikker, er jeg kristen osv. Hovedgrunnen til at jeg ikke drikker er at jeg har det like morsomt i edru tilstand og så kommer man alltid hjem. Så synes jeg det er like godt med cola, alkoholfrie drinker/øl.

Når jeg var yngre så har jeg hatt noen morsomme opplevelser med å ikke drikke. F.eks. kommer en litt beruset kar som er på sjekkeren og spør om han kan kjøpe en drink til meg. Jeg svarer at jeg ikke drikker alkohol, men tar gjerne en cola. Man kan se “panikken” i øynene hvor han sier okei. Går til baren og kommer aldri tilbake ;-)

Har opplevd flere ganger at de som jobber på utestedet “nekter” meg å kjøre hjem. Siden jeg har danset og har hatt det like morro som resten av laget. Så må jeg jo ha drukket. ;-) men det er jo positivt at dem følger med.

Noen trur at jeg ikke drikker for at jeg skal følge med dem og sladre på dem dagen etterpå. Den jobben får se og hør ta seg av :-) Har nok med mitt eget liv.

Jeg har tatt et bevisst valg og lar meg ikke påvirke til å drikke alkohol, men hvordan mottar samfunnet de som egentlig ikke ønsker å drikke innimellom!!

  • I jobbsituasjon er det svært sjelden alkoholfrie drinker. Mange steder blir det sett som uhøflig at man ikke drikker sammen med forretningsforbindelser. Vet at det er mange som later at dem drikker alkohol eller føler seg presset til å ta en drink,
  • Festlige anledninger må man oftes spørre etter alkoholfritt drikke
  • Kjører du på fest, blir du automatisk sett på som “taxikjører”
  • Bestiller du ute, så får du oftes drikken din forseint eller at du må purre på den.

Så hvorfor kan det ikke være et “frivillig” valg å ta en dram eller ikke! Jeg respektere de som drikker og spør dem ikke ut hvorfor dem drikker alkohol.

Tar gjerne mot innspill, gjerne morsomme opplevelser i forbindelse med en alkoholfri dag på byen eller lignende.

Ha en nydelig dag

1 kommentar:

  1. Jeg er helt enig med deg. FMR har fått laget en film om det samme som heter: "Du behøver ingen unnskyldning" Du finner den her: http://www.fmr.no/index.php?id=4465997

    SvarSlett