søndag 21. februar 2010

Alle har en dårlig dag på jobben!

 

Hvilken rett har vi til å vite hva idrettsutøver føler til en hver tid? Forestill deg en dag på jobb for alt går på tverke og du føler deg elendig. Gjør masse feil. Så kommer media stormende inn og stikker mikrofonen opp i ansiktet ditt. Hvordan føler du deg i dag! Kan du fortelle hva som gikk galt! Hvem hadde lyst til å ha et hull og grave seg ned! Hvis jeg gjør noen feil på jobben en dag, så kan jeg oftes rette opp feilene dagen etter. Idrettsutøvere kan ikke gjøre det. De kan lære av feilene, men det er ikke alltid kroppen er enig. Uansett hva du enn de måtte ønske. De skal prikke inn formen etter kalenderen. Hvor enkelt er det! Det kan vel bare de som har prøvd det svare på det.

Vi elsker når en utøver som Nortug er stor i kjeften og svarer kvikt, men med en gang han holder munn er han lite voksen. Hva med å ta han som han er1 Det å takle media tar tid å lære seg. Noen tar det fort, andre bruker tid. Så lenge han ikke er direkte uhøflig og svarer stygt. La gutten være i fred!

La idrettsutøver gjøre jobben i fred. Det er tross alt jobben deres. Hvis noen skal kritisere dem er det sjefen som har den jobben. Vi hyller folk og bærer de på gullstol med de tar gull. Går det ikke i vår favør. Legger vi enten skylden på utøveren, andre nasjoner som doper seg eller f.eks at smørerne hadde en dårlig dag. Jeg mener ikke at media skal legge seg flatt. Noen ganger kan dem faktisk bruke empati og vente med å stille spørsmål.

Det skader ingen at vi kan gratulere andre nasjoner. Si høyt at de var tross alt bedre i dag utenatt vi skal få kritikk for det. Tenk hvor kjedelig hvis vi hadde vunnet alt. Hvor hadde spenningen i idrett blitt av da?

1 kommentar:

  1. Enig med deg. Når folk sier at Petter Northug skulle taklet media like bra som Størmer-Steira, da tenker jeg at jammen er det lite rom for at folk er forskjellige. Greit, så var han sur. Hva så? Hvor opplagt er man etter å ga gitt alt man har fysisk og så ikke kommet dit man skulle?

    SvarSlett