mandag 3. januar 2011

Dårlig råd etter jul. Sjekk hva du har i fryseren

 

Januar er ofte en spinkel måned for mange, samt at vi vet at strømregninger, forsikringer og bilavgifter garantert kommer de første månedene. Sjekk fryseren og unngå å kaste mat.

Desember 003

Så hvorfor ikke bruke ting man har i fryseren når man skal lage middag. Kjøtt og fisk skal ikke ligge for lenge I fryseren. Dypfryst mat skal oppbevares i -18°C eller kaldere. Det er store variasjoner i anbefalt fryselengde for ulike typer kjøttprodukter. Blant annet avhenger fryselengden av fettinnhold i produktet. Fett er det første som harskner, så magert kjøtt har generelt lenger holdbarhet enn kjøttprodukter med høyere fettinnhold. Så da kan man bruke opp maten før det blir for gammelt og spare penger. Her kan du finne tips på billige matoppskrifter som smaker godt.

1 kommentar:

  1. Det er nok en god ide å sjekke fryseboksen ja. det ligger hvertfall mye god mat i min som heg ofte glemmer.

    SvarSlett