onsdag 5. januar 2011

Hva fyller du ditt livsbeger med?

 

Når du ser et glass som er fylt halvveis opp. Er den halvfullt eller halvtomt? Når man tenker etter så er folk ofte på jakt det som er bedre. Fyller man opp et glass så har man ikke tid til å nyte det fulle glasset. Det å være halvveis kan ha en blandet følelse. Rekke prosjekter flyter på jobben og hjemme. Hvorfor har mange så hig etter det som ligger foran oss. Kan man ikke sette seg ned å nyte nåtiden. Det er jo først og fremst nåtiden som man har mest oversikt over. Fremtiden kan ingen forutse. Klart at det er naturlig at noen prosjekter blir liggende på vent, men ta deg tid til å nyte de som er ferdig.

vannglass

Tenk hva du fyller glasset med! Noen ganger kan en dråpe få begeret til å renne over. Slik at man brenner lyset i begge ender. Er det verdt å leve slik? Når det gjelder livet i sin helhet vet man når det begynte, og man kan ha en viss anelse om at det nærmer seg slutten, men vi vet aldri når vi er halvveis. Heldigvis synes jeg. Da kan kanskje denne levereglen være mye bedre “Dette er den første dagen i resten av ditt liv”

Det viktige er at det i mitt livsbeger finnes saker og ting som gjør livet verd å leve. Ikke om det er halv fullt osv. Hva fyller du ditt med?

2 kommentarer:

  1. Det gjelder å nyte hver eneste dag. Altfor mange haster gjennom livet uten å ta seg tid til å nyte det.

    SvarSlett
  2. Helt enig. Tusen takk for kommentar. Ha en nydelig dag

    SvarSlett